szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

John Gray: Tisztítótűz



Steven Seagal ezúttal elkényezteti az akciófilmek rajongóit. Egyszerre erőteljes és elegáns. Ja: és ezúttal felesleges akciók, robbantások sincsenek. Csak annyi, amennyi szükséges. És ez jó, nagyon jó. 

John Gray: Tisztítótűz
Szóval, adva van egy Jack nevű zsaru ( Seagal), akit igazából nem Jacknek hívnak, és titokzatos a múltja. No, meg buddhista, ami külön gyanússá teszi. Jacket felkérik,hogy segítsen kinyomozni egy sorozatgyilkos- bűncselekményt. Az elkövető, akit a rendőrök csak " családbarát"-nak neveznek, mindig egész családokat öl meg rituálisan, majd Jézus- pózban felszegezi őket a lakás falára.

Az eset még bonyolultabbá válik, mikor Jack volt feleségét és annak mostani férjét is megölik. Ráadásul a nyomozó eltitkolja, hogy valaha rokoni szálak fűzték az áldozathoz. Saját társa kezd nyomozni Jack ellen, majd az ügybe beavatkozik az orosz maffia, Jacket felfüggesztik, a társa lakását felgyújtják- de nem akarom végigvinni a cselekményt, azok kedvéért, akik szeretnék a filmet végigizgulni.

Mert ezt az akciófilmet bizony végig lehet izgulni. John Gray rendező és a forgatókönyvírók bebizonyították, hogy ha néhány sablont nem a szokásos módon rendelünk egymás mellé,akkor a sablonok már nem is tűnnek sablonoknak, a néző nem vesz észre semmit, a szórakoztatás,mint cél, pedig megvalósul. Ez történik ebben a filmben. Egyszóval: a léc nincs túlzottan magasan, de a versenyző szépen átugorja.

És végezetül Seagalról. A forgatókönyvírók és rendezők általában hajlamosak rá, hogy" túlakciózzák" a filmjeit, kihasználva a fiatalos színész fizikai képességeit. Gray rájött,hogy Seagal sokarcú színész. Tud elegáns lenni,mint Delon, tud ironikus nagydumás lenni, mint Belmondo. Szóval, egy a tanulság: ne skatulyázzunk be senkit, mert mi, nézők, vesztünk ezzel a legtöbbet.

Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
kekesy
2008-07-03 10:59
Az. Valahogy én ezt az egész kendó- dolgot kissé erőltetettnek érzem.
weszy
2008-07-03 09:26
Seagal ebben a filmben is megcsinálja a könyök-kitörős mutatványát? :-)
altob
2008-06-28 18:32
Jó film, én inkább Bruce Willistkedvelem.
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
57%
Pozitív
28%
Semleges
15%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu