szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

„Nagy Rajzolás” a Fiumei úton



Rajzolni, festeni szerető diákokat és felnőtteket is vár október 10-én, szombaton délelőtt 10 órától a Fiumei úti Sírkert területén található Kegyeleti Múzeum. A Múzeumok Őszi Fesztiválja programjaihoz kapcsolódva a látogatók ezen a napon megnézhetik a mauzóleumokat és az egyébként ritkán látogatható kápolnát is, miközben a népszerű kisvonatokon történelmi nagyságok és művészek síremlékeit kereshetik fel szakképzett idegenvezetők segítségével.



A sírkert őszi fényeit, az elmúlásra készülődő természet egyre tarkább színárnyalatait örökítheti meg, aki kedvet érez magában ahhoz, hogy ebben a nyugalmat sugárzó környezetben töltse el a következő hétvége egy részét. Jó idő esetén a rajzolni, festeni szerető érdeklődők a Kegyeleti Múzeum előtti téren próbálhatják ki tehetségüket, rossz idő esetén pedig a múzeum előterében lesz lehetőség az alkotások elkészítésére délelőtt 10.00 és délután 15.00 óra között. A Nagy Rajzoláson amatőr és profi rajzolók is megférnek majd egymás mellett, a kevéssé képzett alkotókat az idei Csend Napja keretében megrendezett Requiem az életért grafikai pályázat díjazott grafikusai segítik tanácsaikkal. Rajzeszközöket korlátozott számban a Kegyeleti Múzeum a helyszínen biztosít, de saját felszerelést is lehet használni. A rajzokról a helyszínen felvételeket készítünk, és azok felkerülnek a www.btirt.hu és a www.nemzetisirkert.hu internetes oldalakra.

A Kegyeleti Múzeum az őszi fesztiválsorozatra meghirdetett tanösvényre is várja az érdeklődőket. A Fiumei úti Sírkert területén október 10-én, szombaton 10.00 és 15.00 óra között óránként induló kisvonatok könnyítik meg ismét a kultúrtörténeti sétára jelentkezők útját. (Ebben az esztendőben utoljára hirdeti meg ezt a programot kisvonatok közreműködésével a BTI Zrt.) A vendégek szakképzett idegenvezetők kíséretében juthatnak el a magyar történelem és művészet legkiemelkedőbb személyiségeinek síremlékeihez, bejuthatnak a Deák- és a Kossuth-mauzóleumba, és kivételesen megnézhetik a temető területén található kápolnát is.

A Múzeumok Őszi Fesztiválja különböző művészeti ágak találkozási pontjait keresi. Ehhez kapcsolódva a BTI szeptember elején hirdetett fotópályázatot általános és középiskolás diákok számára Őszi Fények címmel. A fotókból készülő kiállítás november 14-én, az idén először megrendezendő Múzeumok Őszi Éjszakáján nyílik meg a Kegyeleti Múzeumban.

 

További információ:

Gulyás Erika

ISSUES Management Tanácsadó Kft.

tel.: 30 565 7684


Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
Szólj hozzá Te először!
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
0%
Pozitív
0%
Semleges
0%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu