szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

DR. YOUNG ÜZENETE



Az Amerikai Rákkutató Intézet kibocsátott egy 517 oldalas jelentést, ami részletesen ecseteli, hogy mi a HAGYOMÁNYOS orvoslás nézőpontja a rák kialakulásának fő rizikófaktorairól, és mit lehet tenni ezek redukálásáért.


DR. YOUNG ÜZENETE
Az Intézet több mint 7000 széleskörű és legalább 5 éven át tartó kutatás anyagait vizsgálta át, és ezután arra a következtetésre jutott – amit közre is adott –, hogy az elhízás a következő ráktípusok kockázatát növeli meg:

  vastagbél

  vese

  hasnyálmirigy

  nyelőcső

 méh- és mellrák a klimaxon átesett nők esetében.
 
A riport azt is kifejti, hogy bizonyos életmódváltoztatások képesek csökkenteni a rák kockázatát:

 1. Legyünk annyira karcsúak, amennyire csak tudunk, a normálisnak számító súlyhatárokon belül.

 2. Éljünk fizikailag aktív életet.

 3. Korlátozzuk az „energiadús" ételek fogyasztását; a magas kalóriaértékkal bíró, zsíros, cukros ételekét. Kerüljük a cukros italokat.

 4. Elsősorban növényi eredetű ételeket fogyasszunk, köztük gyümölcsöket, zöldségeket, teljes értékű gabonákat és babféléket.

 5. Korlátozzuk a vörös húsok fogyasztását, és kerüljük az ÖSSZES feldolgozott húsfélét.
 
6. Korlátozzuk az alkoholfogyasztást, nők esetében napi egy italra, férfiak esetében napi kettőre.

 7. Csökkentsük a sóbevitelt. Kerüljük a penészes gabonákat vagy hüvelyeseket.

 8. A szükséges tápanyagokat az étkezések során vegyük magunkhoz, ne étrendkiegészítők formájában.
 
Azzal, hogy ezeket az életvitel-módosítási javaslatokat közreadta, az Amerikai Rákkutató Intézet megtette az első lépést a helyes irányba. Mivel a rák nem egy sejt, hanem az  életvitelünkből és étkezési szokásainkból származó savas salakanyag. Ahogyan én láttam, ennél azért többre van szükség ahhoz, hogy megelőzzük és/vagy visszafordítsuk az étkezésből és anyagcsere-folyamatokból adódó savak mérgező hatását.

Először is, a testsúly mint a rák kockázatának mutatója, csak másodlagos a rákot okozó tényezőkhöz képest, melyek a savasító életmód és táplálkozás. A test, a felépítését tekintve lúgos, működés közben azonban savasodik.
 
A test csak azért ragaszkodik a zsírrétegeihez, hogy megvédje magát velük azoktól az emésztés és anyagcsere során keletkező savaktól, melyeket nem tud kiválasztani és eltávolítani a verejtékkel, vizelettel, a széklettel együtt, vagy a légzés során.

A rákra való hajlam elsődleges jele az, ha a vizelet pH-értéke 7,2 alatt van. A vizelet pH-ja meglehetősen pontos mutatója a szövetek pH-értékének. Ha az ön vizeletének pH-ja 7,2 alá esik, akkor önnél bármilyen rákos megbetegedés kockázata igen magas, függetlenül attól, hogy ön kövér, sovány, vagy normál alkatú!

Ami az Amerikai Rákkutató Intézet 8 kockázatcsökkentő életmódosítási javaslatát illeti, ezek közül csak egynek van elég erős hatása ahhoz, hogy valóban képes legyen tenni valamit az ellen a belső savtenger ellen, amiben nap mint nap fürdünk – és ez a mindennapos fizikai aktivitás.

A többi életmódváltoztatási javaslattal kapcsolatban most leírom, hogy mi mindent találtam még, ami segíthet önnek megelőzni vagy visszafordítani a rákos állapotot.

1. Legyünk annyira karcsúak, amennyire csak tudunk, a normálisnak számító súlyhatárokon belül.
 
Ha ön savasító ételeket eszik és savasító életmódot folytat, akkor az, ha ön sovány vagy normál testsúlyú, kifejezetten veszélyes lehet az egészségére nézve. A testnek zsírra van szüksége ahhoz, hogy kivédje vagy elszigetelje a benne keletkező savakat, s így megvédje a szerveket, szervrendszereket, s az ön életét. A normális testsúly megtartása csak akkor bölcs lépés, ha ön lúgosító étrenden és lúgosító életmód szerint él, és a vizeletének pH-értéke 7,2, vagy ennél is magasabb.

2. Éljünk fizikailag aktív életet.
 
Ez pontosan az, amire szüksége van. Annyival egészíteném ki, hogy a testedzésnek legalább 1 órán át kell tartania folyamatosan, minden nap. Azt is szeretném a figyelmébe ajánlani, hogy a testedzés egyik leghasznosabb momentuma az, amikor a verejtékmirigyek révén megszabadulunk a savak egy részétől. Tehát az edzés legfontosabb eleme az izzadás. Minél többet izzad, annál egészségesebb lesz. Izzadja egészségesre magát!

 3. Korlátozzuk az „energiadús" ételek fogyasztását; a magas kalóriaértékkal bíró, zsíros, cukros ételekét. Kerüljük a cukros italokat.
 
Ez a pont részben korrekt, de részben nem az. Például, a cukor egy sav, ami annyira tönkreteszi a sejteket, hogy azok rákossá válnak. Másfelől viszont az avokádó egy magas kalóriaértékű, zsírban gazdag étel, ami képes semlegesíteni az anyagcsere folyamatok során keletkező savakat, s így csökkenti a rák kockázatát. Tehát önmagában a kalóriák miatt nem érdemes aggódni. Azt kell figyelni, hogy egy adott étel vagy ital lúgosít-e, vagy inkább savasít. Ha lúgos ételeket és italokat fogyaszt, akkor annyit ehet és ihat, amennyit akar, és olyan gyakran, ahogy jólesik. A testet az elektronok működtetik, nem a kalóriák. Ezért egyen és igyon annyi elektronban gazdag ételt és italt, amennyit csak kíván.
 
 4. Elsősorban növényi eredetű ételeket fogyasszunk, köztük gyümölcsöket, zöldségeket, teljes értékű gabonákat és babféléket.
 
Ezzel csak az a probléma, hogy a gabonák és babfélék kisebb-nagyobb mértékben savasítanak, s így hozzájárulnak az étkezésből adódó savbevitelhez, s ezen keresztül a rákos állapotok kialakulásához. Ezen kívül, némelyik gyümölcs és zöldség, mint amilyen az ananász, a banán, a burgonya és a cukorrépa tele van cukorral, ami megint csak hozzájárulhat a rákos állapot kialakulásához. A megoldás az, ha tudjuk, mely ételek lúgosítanak, s melyek savasítanak.

A pH Csoda, illetve A pH Csoda a fogyásért című könyvekben megtalálja azon ételek és italok listáját, amelyek lúgosítanak, ezért nyugodtan fogyaszthatja őket.

5. Korlátozzuk a vörös húsok fogyasztását, és kerüljük az ÖSSZES feldolgozott húsfélét.
 
Minden állat húsa savas, és hajlamos eltömíteni az emésztőrendszert – pontosabban a beleket, s ez számos rákos állapot előidézője lehet, köztük a vastagbélráké. Az állati eredetű fehérje fogyasztása biztosan növeli a rák kockázatát. Azok a savak, amelyek az állati fehérjékben megtalálhatók – s így a tojásban is –, mind növelik a rák kockázatát: a salétromsav, a húgysav, a foszforsav és a kénsav. Ha húst eszünk, elárasztjuk ezekkel a savakkal az egészséges sejtjeinket, s ezzel tönkretesszük őket – akár el is rákosodhatnak.
 
6. Korlátozzuk az alkoholfogyasztást, nők esetében napi egy italra, férfiak esetében napi kettőre.
 
Ez a tanács engem arra fegyverekről szóló metaforára emlékeztet, ami így hangzik: Az ön halálos ellensége ott áll az ön otthona közepén, hét különböző fegyver van nála. De ne aggódjon, mert mi hatot elveszünk tőle! Ön tényleg megnyugodna? Ha ön továbbra is fogyaszt mérgező savakat, akkor saját maga adja az ellensége kezébe a fegyvert. Ebben az esetben, az egyetlen fegyver, amit meghagy neki, az alkohol. Hány rosszul működő hőforrás kell egy házba, hogy az leégjen? Elég egyetlen egy is. Ha egészséges szeretne lenni, és szeretné megelőzni a rák kialakulását, akkor nincs helye alkoholnak az otthonában. Ez éppúgy vonatkozik az üdítőkre, a kávéra, a teára – mindegy, hogy fekete-e vagy zöld – és a csapvízre, ha annak a pH értéke 9,5, vagy annál alacsonyabb.
 
 7. Csökkentsük a sóbevitelt. Kerüljük a penészes gabonákat vagy hüvelyeseket.
 
Azt javasolni, hogy valaki ne egyen sót, olyan, mintha azt tanácsolná neki, hogy ne szívjon be oxigént és ne igyon vizet. A sóbevitel csökkentése acidózishoz (egy olyan állapothoz, amikor a vérben túl sok a sav vagy túl kevés a lúg, holott a vér egészséges állapotban enyhén lúgos) vezethet. A testen belül az első számú savsemlegesítő anyag a szódabikarbóna, aminek előállításához sóra van szükségünk. Só nélkül meghalnánk. Amit viszont korlátoznunk kell, az a savbevitel – nem a só!
 
Bölcs tanács kerülni mindent, amiben élesztő- vagy penészgomba lehet. Ebbe beleértendő a sajt, a joghurt, a gomba, az étkezési élesztő, a szójaszósz, a mustár, az ecet is, és még sorolhatnám, mi minden. A savas ételek, italok és ételízesítők – amiket önnek nem szabadna fogyasztania – teljes listáját megtalálja A pH Csoda és A pH Csoda a fogyásért című könyvekben.
 
 8. A szükséges tápanyagokat az étkezések során vegye magához, ne étrendkiegészítők formájában.
 
Ez is jó tanács lenne, ha meg tudnánk oldani, hogy kellő mennyiségű elektronhoz jussunk a testünk működtetéséhez, és megfelelő mennyiségű lúgosító anyaghoz az elkerülhetetlenül keletkező savak semlegesítéséhez. Étrendkiegészítők nélkül szinte lehetetlen elérni, hogy egészségesek és fittek legyünk, s mindig legyen energiánk.

Ahhoz, hogy megóvja az egészségét, minden nap szüksége van a következő ételekre, italokra és kiegészítőkre:

1) Olyan étrendet állítson össze magának, amiben sok klorofillban gazdag elem van, köztük zöld italok, gyümölcsök és zöldségek. Én azt javaslom, hogy a testsúlyától függően, minimum 1 liter zöld italt igyon meg 25 kg-onként. (Tehát ha ön 75 kg, akkor minimum 3 l-t.) Ha ön valamilyen rákos állapottal küszködik, akkor 15 kg-ként 1 litert.
 
2) Igyon meg naponta kb. 1 dl többszörösen telítetlen zsírt: lenmagolajat, kendermagolajat, tökmagolajat, avokádó-, oliva- vagy gránátalmaolajat.

3) Igyon meg 3-4 liter lúgos vizet, aminek legalább 9,5 a pH értéke. Ezt zöld ital formájában is megihatja. Nem kell mind a kettőt külön-külön elfogyasztani. Ihatja a kombinációjukat is.

4) Egyen meg 8-10 gramm természetes állapotú (nem finomított) tengeri sót.
 
Ezt a négy pontot én úgy szoktam emlegetni, mint a 4 táplálékcsoportot. Lefedik mindazt a tápanyagot és energiát, amiknek a bevitelére a testnek szüksége van. Nincs szükség további szénhidrát vagy protein fogyasztására. A test az izomzatot, a csontokat, és a bőrt a vérből építi fel, a vér pedig lúgos közegben jön létre a vékonybélben, ha megfelelő mennyiségű zöld, lúgos táplálékot és többszörösen telítetlen zsírt fogyasztunk.

Tartsa észben: amikor zöldet eszik-iszik, akkor ön tisztul.


Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
Szólj hozzá Te először!
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
100%
Pozitív
0%
Semleges
0%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu