szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

Neoton Família: Latin szerenád



A latin zene, ha szabad ezt a kifejezést használni, talán a legextrovertáltabb műfaj. Állandóan kifelé közvetít, az előadó nem mélyedhet önmagába. Csak táplálkozhat onnan. Csepregi Éva végrehajtotta azt a bravúrt, amit a mai napig csak kevés "latin" előadótól hallottam.

Neoton Família: Latin szerenád
Hogy tudniillik a déli muzsika eksztatikus érzelmességét párosította hihetetlen nőisességgel, érzékenységgel és hajlékonysággal. Figyeljünk a hangerőre! Csepregi Éva sohasem fortézik, mindig csak piano van, sejtelmesség- és ettől aztán elképesztő erotika. A Latin szerenád, nincs rá más szó, MESTERMŰ. Zenében, szövegben, énekben,mindenben. Tökéletes sláger, nem véletlenül játsszák agyon még ma is a rádiók. És nemcsak azért,mert divat a retro. Hanem azért, mert Magyarországon ez a dal a LATIN stílus csúcsa. Popköntösbe csomagolva.

Arrafelé, hol mindig süt a nap és fehérek a házak, valamikor este nyolc körül elkezdődik az Élet. A fiatalok kirajzanak, isten tudja, honnan, az öregek megszállják az éttermeket, valahol a távolban hallatszik egy utcabál muzsikája és nyüzsgése. És mindenütt szerelem, igazi mediterrán szerelem, végletes és nem gondolkodó, pillanatban élő, nem jövőt számolgató. Kitárulkozó, tekintettel meztelenné tévő.

Van, hogy az északi ember irigykedik. Persze, mi magyarok "köztes kategória" vagyunk,egy kis ez, egy kis az, dehát mégiscsak északi fajta, nem olasz, nem spanyol, görög vagy albán. Túlcivilizáltuk az érzéseinket, azt gondolom. Nem vagyunk képesek gondok közül kitekinteni a világra.

Talán az ilyen dalok segítenek ebben. Úgyhogy a Neoton Latin szerenádját is elindítjuk a jovagyok.hu dalversenyén. Remélem, a szívek  is szavaznak egy kicsit, nemcsak agyak, kezek és billentyűk.

Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
lappango
2008-09-05 08:25
Bocsi: kihagytam egy o betűt, Neoton.
lappango
2008-09-05 08:25
A Hétvégi motorozás mellett ezt tartom a legjobb Neton-számnak.
plovili
2008-09-03 22:33
A Neotont nem szerettem de ez a daluk jó. Nagyon.
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
30%
Pozitív
10%
Semleges
60%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu